Durada: 15-20 min. 120 calories 2 persones

Ingredients:

  • 2 clares d’ou
  • 1 tassa de farina de civada integral
  • 1 i 1/4 de tassa de llet d’origen vegetal (llet de soja, d’avena o d’ametlles…)
  • Canyella en pols (opcional)
  • Oli d’oliva per la paella
  • (Pel farcit) qualsevol fruita que t’agradi

Preparació:

1. El primer que farem serà separar les clares dels ous. Per a això hem d’obrir amb molta cura l’ou per la meitat i anar passant el rovell d’una meitat a una altre, de tal manera que la clara caigui dins el bol que utilitzarem per a fer la massa.

2. Després, hi afegim la llet, la canyella i finalment, la farina. Però aquesta l’anem afegint poc a poc, mentre movem amb la vareta per evitar que quedin grumolls.

3. Pots utilitzar una batedora, però a mà és més que suficient, això sí, bat amb energia, perquè com més diluïda quedi la massa millor serà a l’hora de fer les nostres creps.

4. Posem una paella el més ample possible a escalfar, afegim una mica d’oli, mantega o margarina. I, quan estigui calent, aboquem una mica de la massa que hem preparat.

5. Aquesta barreja l’hem de distribuir bé a l’ample de la paella i controlar sovint per evitar que se’ns cremi per la part inferior.

6. Una bona manera de saber que la part interior està en el seu punt és quan la part superior canviï de color i comencin a sortir petites bombolletes. Llavors, amb ajuda d’una llengua de cuina, pots donar-li la volta sense dificultat. La deixes uns segons a la paella i ja la pots posar en un plat.

7. Repetim el procès fins que s’acabi la massa.

8. Per decorar la nostra crep i farcit, hem utilitzat unes maduixes i després, pots afegir una mica de mel o qualsevol xarop natural. El resultat, com veus, és increïblement deliciós.