4-6 comensals

Ingredients:

  • 5 rovells d’ou
  • 700 ml. de llet (o beguda vegetal)
  • 1 beina de vainilla
  • 1 tros de pell de llimona
  • 120 grams de sucre o el seu equivalent en edulcorant
  • 30 grams de flocs de civada integral mòlts.

Preparació:

  1. Posa en un cassó de fons gruixut els rovells d’ou i la llet, bat amb les varetes perquè els rovells es trenquin i es barregin amb la llet, afegeix la beina de vainilla, la pell de llimona i l’edulcorant, ha de ser apte per a cuinar. Afegeix també la civada integral mòlta, i bat amb les varetes.
  2. Posa el cassó a foc i escalfa fins que la llet arrenqui el bull, llavors baixa el foc i continua la cocció sense deixar de remoure fins que la crema s’espesseixi (espessa menys que la crema pastissera). Retira la vainilla i la pell de llimona.
  3. Llavors aboca la preparació en gotets o bols de postres i deixa refredar. Ja saps que per evitar que es formi una pel·lícula en la superfície, pots cobrir les natilles a pell amb film de cuina. Deixa refredar i reposar a la nevera.
  4. Com t’agrada menjar les natilles? Soles, amb una galeta, amb canyella empolvorada, amb maduixes … Serveix-al teu gust i al dels teus comensals. Bon profit!