Ingredients:

  • 19kg de pomes

Preparació:

  1. Renta bé les pomes i talla-les en trossos mitjans, traient el centre i les llavors del seu interior, però sense treure la pela.
  2. Cou els trossos de poma en una olla a foc alt amb aigua. Quan l’aigua comenci a bullir baixa el foc a un nivell mitjà, després deixa bullir les pomes fins que estiguin tovetes.
  3. Retira l’aigua de cocció, reserva-la i tritura les pomes amb una batedora de mà.
  4. Amb un col.lador gran, filtra tot el suc i retira els residus que quedin al colador.
  5. Per aconseguir un grau menor de gruix i més semblant a un suc, es va afegint la part de l’aigua de cocció que es vulgui.
  6. Amb l’ajuda d’un embut, omple un o diversos envasos de vidre amb el suc de poma.
  7. Quan estiguin tots els envasos plens de suc, tanca’ls hermèticament amb la tapa del recipient i posa’ls ràpidament cap per avall. Aquest efecte «buit» farà que es conservin més.
  8. Reserva els flascons a temperatura ambient i quan s’haguin refredat posa’ls a la nevera