Durada: 25min 12unitats

Ingredients:

  • 150 grams de farina de civada
  • 1 plàtan madur(opcional)
  • 1 cullerada de postres de llevat amb pols
  • 1 pessic de sal
  • un vas de llet

Preparació:

  1. Primer triturem el plàtan i, per aixó , hi han dues opcions. Pots triturar-lo amb una forquilla, o bé introduir-lo al got de la batedora juntament amb la llet i triturar-ho tot junt.
  2. Ara introdueix tots els ingredients en un bol: el plàtan, la llet, la farina, el llevat i la sal. Barreja-ho molt bé amb l’agitador o amb unes varetes, fins que els ingredients quedin perfectament barrejats. La massa està llesta!
  3. Posa una paella adequada a foc mitjà-alt. Ah! i no necessites untar-la amb mantega o oli.
  4. L’ideal és que posis la massa en una gerra des de la qual puguis anar tirant la massa. Aboca massa suficient com perquè la tortita sigui de la mida que prefereixis.
  5. Espera a què les bombolles que es van creant pugin a la superfície i, quan aixó passi , dóna-li la volta i cuina tot just 15 segons més.
  6. Reserva en un plat, tapa-les amb un drap de cotó per sobre i segueix preparant la resta.
  7. Si t’estan quedan molt daurades, baixa la temperatura del teu foc una mica i, si veus que et desesperes per que es facin, puja’l. La primera tortita et serveix per ajustar la temperatura ideal.